Mauricio Ferlin

Mauricio Ferlin

Mauricio Ferlin rođen je u  Puli 1971. godine. Diplomirao 1996. na Studiju dizajna u Zagrebu. Bavi se dizajnom, scenografijom, videom, kazalištem i postavom izložbi i instalacija.
Svoj kreativni doprinos kao grafički dizajner, scenograf, art direktor, redatelj ili suradnik pružio je u ostvarivanju brojnih istarskih kulturnih manifestacija, unutar i izvan institucija. Autor je i brojnih vizualnih identiteta i stalni suradnik više istarskih kulturnih institucija za koje je od 1996. oblikuje grafičke proizvode. Od 1995. do 2007. intenzivnije se bavio video stvaralaštvom. Autor je četrdesetak glazbenih i namjenskih video spotova za koje je višestruko nagrađivan Autor je plesne predstave Tepli zdrhi (Festival plesa i neverbalnog kazališta, Svetvinčenat 2001.), te koautor više predstava i autor videa za brojne predstave. Od 2009, do danas glavni umjetnički interes s videa prebacuje na kazališnu scenografiju i postav izložbi. 

Prvenstveno surađuje s redateljem i koraografom, svojim bratom, Matijom Ferlinom.

Izlagao je više samostalnih i skupnih izložbi. Autor je postava na desetke izložbi likovnog i muzeološkog karaktera te je za svoj rad višestruko nagrađivan. Objavio je dječju knjigu “Pio i Pepe” (Petikat/Sa(n)jam) u suradnji s Danijelom Žeželjom.

Član je Hrvatskog dizajnerskog društva, Hrvatskog društva likovnih umjetnosti Istre i Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika. Živi i djeluje u Puli.