László Krasznahorkai spriječen doći na otvaranje 28. Sajma

  • Kategorija objave:Novosti
Trenutno pregledavate László Krasznahorkai spriječen doći na otvaranje 28. Sajma

László Krasznahorkai, veliki mađarski i europski pisac ipak neće, kao što je bilo planirano, sudjelovati u otvaranju Sajma knjiga i autora – Sa(n)jam knjige u Istri. Zbog zdravstvenih razloga ovaj ugledni autor nije u mogućnosti putovati, a hoće li uopće posjetiti Pulu, odlučit će njegovi liječnici u narednim danima. No, to ne znači da su odgođeni i programi u kojima se predstavljaju djela dobitnika nagrade Man Booker International: svi najavljeni sadržaji – izuzev Doručka s autorom – posvećeni gospodinu Kraszanohrkaiju, ostaju u već poznatim terminima i uz sudjelovanje predviđenih sudionika i sudionica.

Otvaranje 28. Sajma knjiga i autora bit će održano u petak, 25. studenog, ispred Doma hrvatskih branitelja u Puli, s početkom u 12 sati i posvećeno je, kao i cijeli Sajam, preminuloj spisateljici Daši Drndić, kojoj je ovogodišnja sajamska tema – „Povratak“ – bila ishodišna u većem dijelu njenog književnog opusa. O Daši Drndić, njenim djelima i odnosu prema povratku kao, prvenstveno, emocionalnom činu, na otvaranju Sajma će govoriti istarski bard i dugogodišnji autoričin prijatelj, pisac, novinar i publicist – Milan Rakovac.

Uz gradonačelnika Grada Pule i  župana Istarske županije, otvaranju Sajma knjiga i autora – Sa(n)jam knjige u Istri, nazočit će i ministrica kulture i medija Republike Hrvatske, Nina Obuljen Koržinek.