Kad čujem Sajam

  • Post category:Novosti
Kad čujem Sajam

Festival knjiga i autora Sa(n)jam knjige u Istri održava se u Puli od 4. do 13. lipnja, a bogat program i brojni gosti svoj će prostor dobiti i na frekvenciji pulskog radija Maestral (95,4 fm) te na internetskom radiju, gdje će sajamski sadržaji biti dostupni tijekom svih dana festivala.

Radijski dio ovogodišnjeg, 26. redu Sa(n)jam knjige u Istri svakodnevno će, uz izravan prijenos „Doručka s autorom“, emitirati tri posebno osmišljena programa u kojima će urednici i voditelji Nevena Trgovčić i Emir Imamović Pirke ugošćavati spisateljice i pisce, nakladnike, urednike i ostale goste te će Sa(n)jam i na ovaj način biti dostupan publici izvan Pule, odnosno Istre.

Uvodnom emisijom u petak, 4. lipnja od 10 sati započinje ova radijska avantura, a pred mikrofonom voditeljskog dvojca izmjenjivat će se gosti prateći dinamiku i program festivala tijekom svih deset dana.

Od subote, 5. lipnja program na Maestralu emitira se po sljedećem rasporedu: svakog jutra od 9.30 do 11.55 sati je emisija „Knjiga i kava u Puli“ koju vodi Nevena Trgovčić i u njoj, uz ostalo, najavljuje dnevna sajamska zbivanja; zatim slijedi izravni prijenos „Doručka s autorom“, od 11 do 11.55 sati. Tijekom popodneva još su dvije stalne emisije: kako joj i naziv kaže, „U 13 i 15 za Pulu“, koju vodi Emir Imamović Pirke čiji će gosti, pored ostalih, biti Miljenko Jergović, Boris Dežulović, Goran Gavranović, Kruno Lokotar, Magdalena Blažević i Tanja Stupar Trifunović, te „Sanjam na radiju”, koja počinje u 17 i traje do 17.55 sati, a u njoj će Nevena Trgovčić razgovarati sa sudionicima i sudionicama večernjih programa pulskog Sajma. Glazbeni urednik svih sajamsko-radijskih programa je Igor Dražić.

Uz program uživo na frekvenciji Maestrala, sve sajamske emisije bit će dostupne na službenoj stranici Sajma knjiga i autora: www.sanjamknjige.hr.