22. Sa(n)jam knjige u Istri, pulski festival knjiga i autora
Tema: Transatlantik
Dom hrvatskih branitelja, od 1. do 11. prosinca 2016., Radno vrijeme: 9-21

LJUBLJANA BERE

REGIONALNI PROGRAM 22. SAJMA

Kulturno-umjetnička scena grada Ljubljane predstavit će se kao poseban ovogodišnji regionalni program koji će se ostvariti kao žarišna tema “Ljubljana bere”. Više od deset ljubljanskih književnika i umjetnika sudjelovat će u ovom multimedijalnom programu koji obuhvaća izdavačku, literarnu, znanstvenu, likovnu, ilustratorsku, glazbenu pa i gastronomsku scenu Ljubljane.

Ljubljanski književnici u ozračju Sajma, ljubljanski umjetnici u pulskim galerijama, ljubljanski glazbenici u pulskim klubovima i okusi Ljubljane na pulskim ulicima, tvore program “Ljubljana bere”, odnosno Ljubljana čita.

Program stvaramo uz pomoć: Mestne občine Ljubljana / Grada Ljubljana, Javne agencije za knjigo Republike Slovenije, LPP / Ljubljanski potiški promet, zavoda Turizem Ljubljana, Turističke zajednice Pula i Arheološkog muzeja Istre a selektorica programa je Renata Zamida, suradnica Javne agencije za knjigu Republike Slovenije.

Pula će za vrijeme ovog programa zaista oživjeti u znaku Ljubljane – kao svjetske prijestolnice knjige, titule koju je Ljubljana ponijela 2010. godine, i kao grad koji nosi UNESCO-ov znak za kreativno mjesto od 2015. godine.