21. Sa(n)jam knjige u Istri, pulski festival knjiga i autora
Tema: OTOK-GETO-AZIL
Dom hrvatskih branitelja, od 3. do 13. prosinca 2015., Radno vrijeme: 9-21

Drage knjižničarke, dragi knjižničari,

 

ovim dopisom želimo vam najaviti i pozvati vas na 21. Sa(n)jam knjige u Istri, koji će se ove godine održati od 3. - 13. prosinca  pod  tematskom odrednicom "Otok-Geto-Azil" s kojom će se otvoriti jedanestodnevna rasprava  o suvremenim pozicijama migranata, azila i azilanata, dok će se otokom baviti i kao utopijskim mjestom i paradigmom poetičnog i literarnog prostora. 

Pulski Sajam već godinama započinje tzv. Nultim danom, rezerviranim upravo za vas, za struku. Ovogodišnje izdanje Nultog dana Sajam je osmislio u suradnji s Gradskom knjižnicom i čitaonicom u Puli te Sveučilišnom knjižnicom u Puli, a središnja tema susreta odnosit će se na nacrt novog Zakona o knjižnicama. Raspravu u kojoj će sudjelovati kreatori prijedloga Zakona, poznati nakladnici, knjižničari i profesori vodit će Kruno Lokotar, vaš kolega i poznati hrvatski urednik.

Pulske knjižničarke Tea Grujić i Nadia Bužleta priredit će za vas poseban prikaz istarskog nakladništva, a istarski nakladnici bit će i vaši domaćini.

Dan prije početka ovogodišnjeg Sajma, 2. prosinca, knjižničari će ponovno imati priliku prvi razgledati postavku Sajma te uz stručno vodstvo knjižara i predstavnika nakladnika imati mogućnost i prvi birati i kupovati knjige uz značajne popuste.

Sajam knjižničarima nudi:

- Biranje naslova po posebnim sajamskim cijenama od 5. studenog do 13. prosinca 2015. Naslove ćete moći birati osobno na Sajmu ili putem kataloga izdanja (od 5. studenog 2015.) koji će se nalaziti na našim internet stranicama (www.sanjamknjige.hr ),

- individualni pristup svakom knjižničaru,

- veliki izbor naslova, posebno onih koji nisu u knjižarskoj mreži i koji neće biti izloženi na Interliberu. U Puli izlaže više od 250 nakladnika iz Hrvatske i regije, s gotovo 20.000 naslova, a poznato je i kako Sajam posebnu pažnju posvećuje malim nakladnicima koji tradicionalno izlažu svoje naslove samo na našem Sajmu,

- koktel dobrodošlice i ručak u sklopu Nultog dana te noćenje za jednu osobu (ravnatelja knjižnice ili voditelja nabave) i

- otpremu knjiga do vaše knjižnice.

 

Bila bi nam izuzetna čast kada biste se odazvali našem pozivu na ovogodišnji Nulti dan!

Prijaviti se možete najkasnije do 31. listopada 2015. Prijavnicu možete ispuniti OVDJE.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti voditeljici Nultog dana Nini Plovanić na mail: nina@sanjamknjige.hr ili na tel: 052/218-197.

 

Nadamo se vašem odazivu i veselimo vašem dolasku!

 

Srdačan pozdrav!

 

Magdalena Vodopija, direktorica Sajma

Nela Načinović, ravnateljica Gradske knjižnice i čitaonice u Puli

Tijana Barbić Domazet, ravnateljica Sveučilišne knjižnice u Puli