Konferencija za novinare o nagradi Kiklop

23.10.2012

U petak, 26. listopada, u knjižnici „Bogdan Ogrizović“, Preradovićeva 5, u ZAGREBU, s početkom u 12 sati, bit će održana konferencija za novinare nakon završetka prvog kruga glasanja za književnu nagradu  Kiklop, koju dodjeljuje Sa(n)jam knjige u Istri.

Na konferenciji će govoriti Magdalena Vodopija, direktorica Sa(n)jam knjige u Istri i Bruno Kragić, ravnatelj Leksikografskog zavoda Miroslav Krleža, predsjednik Upravnog odbora Kiklopa, a program će voditi Vojo Šiljak.

Od 15. do 22. listopada održano je glasovanje za prvi krug nagrade Kiklop, koja je utemeljena 2004. godine, kao godišnja nagrada za revaloriziranje nakladničke struke i postavljanje stručnih kriterija u vrednovanju autorskog rada.

Za Kiklopa se glasuje u dva kruga, a nakon prvog kruga glasovanja objavljuju se imena troje kandidata s najvećim brojem glasova.

Kiklop se dodjeljuje u 13 kategorija: urednik/ica godine, prozno djelo godine, debitantska knjiga godine, pjesnička zbirka godine, knjiga eseja godine, publicistička knjiga godine, znanstvena knjiga godine, slikovnica godine, knjiga godine za djecu i mladež, knjiga inozemnog autora/ice godine, prijevod godine, leksikografsko djelo godine te nagrada za životno djelo, a nagrada će biti dodijeljena na 18-om Sa(n)jam knjige u Istri, 9. prosinca 2012. U Muzejsko-galerijskom prostoru Sveta srca u Puli.

Dobitnika Kiklopa za životno djelo predstavit će Bruno Kragić.

 

Posljednje vijesti

Nominirani za nagradu Kiklop

05.11.2012 Kiklop

Nominirani za nagradu Kiklop